< Ståles hjemmeside AS
Header image  
"Deinn som sei det e det!"
 
 
    tilbake til dykkesiden
 
Storøya ved Tviberg

Ved Tviberg utenfor Abelvær ligger Storøya. Denne øya er et kjent dykkemål, spesielt på grunn av veggen og den store tareskogen. Veggen strekker seg rundt hele nordvestsiden av øya og kan gjerne dykkes på av nybegynnere. Dette skyldes at veggen, fra fyret og ca. 150 - 200 m nordover er forholdsvis grunn. Ca. 18 m på det dypeste. Likevel er det skikkelig overheng her, og det yrer med liv. Går man ned litt lengre nord på øya vil sandbunnen under veggen skråne jevnt ned mot 50 + m. Så her bør man ha oppdriftskontroll. Men, der veggen blir dyp, blir det også finere å oppholde seg på grunt vann. Fra ca. 15 m og opp er det en enorm tareskog. Vanlige skapninger å møte rundt Storøya er bl.a. stor sei, lyr, breiflabb, blåstål, rødnebb, andre leppefisker, lange, krabber, kamskjell, flyndrer o.s.v. Dette er også en av de få plassene det er observert steinbit. NB! Siden dette er en plass ofte dykket på i forbindelse med turisme, har vi dykkerne internt "fredet" skapningene som holder til her. For å komme til Storøya må man ha tilgang på båt med fører, da det er dårlig med ankringsplass.

Bilder fra Storøya: Bilde 1, Bilde 2

Sted: Storøya, utefor Abelvær i Nærøy kommune, NT.
Dybde: 0-30 + m
Forhold: Stor vegg med overheng. Yrende dyreliv. Har aldri opplevd strøm her, men det kan være en fordel med forholdsvis rolig sjø, da det ligger ganske åpent.
Veibeskrivelse: Kjør ut dit med båt (se kart).
Media:

 

Veggen på Storøya sett fra NV. Under de "hvite" delene av veggen og mot høyre er veggen forholdsvis grunn. Svømmer man mot venstre vil man kunne få et dypere veggdykk.
 

Veggen sett fra SV. Det er mest givende å dykke fra fyret og nordover.