< Ståles hjemmeside AS
Header image  
"Deinn som sei det e det!"
 
 
    tilbake til dykkesiden
 
Nærøysund Fyr

Nærøysund fyr, eller "fyret" blant kjentfolk, er en hyppig brukt dykkeplass i Ytre Namdal. Hovedårsakene til dette er at det er den faste plassen for grunnkurs hos Nærøydykk, og at man ikke behøver båt for å dykke her. Plassen har mye fint å by på, blant annet lett tareskog, bergknauser, breiflabb og generelt mye liv. Du kan også finne ett og annet kamskjell her.

Bilder fra "fyret": Bilde 1, Bilde 2, Bilde 3, Bilde 4, Bilde 5

Sted: Nærøysundet mellom Nærøy og Vikna kommune i NT.
Dybde: 0-30++
Forhold: Nordover retning Rørvik, endeløs kjedelig sandbunn. Sørover, bergknauser og tareskog. Muligheter for å møte på en breiflabb eller to. Vær obs på tidevannsstrømmen i dette sundet. Den kan til tider være irriterende sterk. Strømmen går utover på fallende sjø og inn mot Rørvik på fløende sjø. Et tips er å gå ut et stykke sør for fyret og la flo-strømmen ta deg med inn mot den gamle brygga. Husk flagg da sundet til tider kan være veldig trafikkert, spesielt i sommermånedene.
Veibeskrivelse: Etter å ha kjørt over Nærøysund bru, retning Rørvik, ta til høyre mot flyplassen. Følg så veien 500 m og ta den smale grusveien som går til venstre. Følg den et godt stykke til du kommer til en vei til venstre som går opp en bratt bakke (nr. to til venstre tror jeg det blir). Følg bare veien videre, gjennom et gårdstun til du kommer til en stor parkeringsplass/snuplass. Hiv på deg utstyret og gå ned mot sjøen. Dykker du i strøm på fløende sjø, går du bare ut i sjøen til høyre for det gamle fyret. Alternativt kan du gå til venstre forbi det hvite huset til du kommer til en gammel betongkai. Her går det trapp ned til sjøen. Dette er også den beste plassen å komme opp om du dykker fra gammelfyret.
Media:

 

Det gamle fyret er en glimrende plass å entre vannet. Gå ned i sjøen til høyre for fyret for å "bruke" strømmen på fløende sjø.

 
         

ml>