Header image  
"Deinn som sei det e det!"
 
 
    tilbake til dykkesiden
 
M/S Bærum?

Først litt historie fra http://www.skovheim.org

"Motorskipet Bærum ble senket av britiske fly den 26 oktober 1944 i Rørvik i Nærøysundet. Ombord på skipet befinner seg kaptein E. Olsen og to mann, og under det britiske flyangrepet omkommer Meyer K. Nilssen. Dessverre er lite av historien til dette skipet kjent, men i vraket av Bærum ligger på tjuefem til tretti meters dyp i god stand i Rørvik...".

Vi er litt usikre på om vi egentlig har funnet vraket av D/S Bærum. Det vi vet er at vraket vi har funnet ble senket under krigen, men gikk med kjælenavnet "potetbåten". Og i motsetning til det som står i teksten fra skovheim, er ikke dette vraket i god stand. Heller svært dårlig stand. Det er egentlig litt vanskelig å se at det er et skipsvrak i det hele tatt.

Uansett så er disse vrakrestene en bra plass å dykke, spesielt for fotografer. Restene lager mange gjemmeplasser for fisk, så det er svært mye liv her. Det blir heller ikke mindre liv av at SinkaBerg-Hansen har ventemærdene sine bare 150 m unna (pass på at du ikke kommer for nært disse, min. 20 m unna). For å dykke på vrakrestene bør man ha båt.

Bilder fra M/S Bærum: Bilde 1

Sted: Marøya i Nærøy kommune, NT.
Dybde: 18 - 30 m
Forhold: Det kan være litt strøm her. Ellers er det mye liv. Pass på at du ikke kommer for nær ventemerdene til SinkaBerg-Hansen.
Veibeskrivelse: For å dykke på M/S Bærum bør man ha båt. Man hopper i sjøen ved en liten kløft i fjellet på Marøya. Deretter følger man veggen på øya i retning SinkaBerg-Hansen til man møter vraket. Umulig å bomme på. Se kart.
Media: