Header image  
"Deinn som sei det e det!"
 
 
    tilbake til dykkesiden
 
Larsvika

Larsvika er min desidert mest besøkte plass i Ytre-Namdal. Den er tilgjengelig med bil, har veldig mye å by på og man slipper å havne midt opp i et grunnkurs. Her kan man kombinere dype veggdykk med avslappende dykk i tareskogen på grunna. Det er også stor sannsynlighet for å møte på breiflabb, torsk, lusuer (i veggen), nakensnegler, reker og noen kamskjell. Larsvika består egentlig av to viker. Nord og sør. Den nordlige vika er så langt ikke blitt utforsket så mye, men består av en sandstrand og sandbunn som videre heller bratt ned mot dypet. Den sørlige vika er noe steinete i overflata, men blir sandbunn så fort du kommer deg under vann. Denne vika er ganske langgrunn, men blir etter hvert steinete og bratt. Det er to vegger i Larsvika som er verdt et besøk. Vegg 1 er mellom nord- og sørvika. Denne finner du ganske enkelt ved å gå ut i den ene vika og opp i den andre. Vær obs på tidevannsstrømmene i området. Vegg 2 finner du ved å gå ut i sørvika. Du følger sandbunnen med tareskogen på høyre hånd ned til ca. 20 m. Deretter tar du til venstre og du vil møte veggen ganske kjapt. Hvor dyp denne veggen er vet jeg ikke, men den kan ligge på 70-80 m. OBS! Et stykke bortover veggen finner du en kløft som strekker seg oppover til venstre. Det kan være fristende å svømme opp denne kløfta men du kommer da opp på en grunne som ligger et godt stykke ut i sundet. Over denne grunna er det ALLTID svært sterk strøm, og det anbefales heller å svømme tilbake langs veggen og så gå opp. Har vært på den grunna et par ganger og det er mer slit enn moro.

Bilder fra Larsvika: Bilde 1, Bilde 2, Bilde 3, Bilde 4

Sted: Nærøysundet mellom Nærøy og Vikna kommune i NT.
Dybde: 0-30++
Forhold: Vegg, tareskog og fjellknauser. Mye liv. Optimal plass for nattdykk. En del strøm noen plasser rundt vikene. Ved fløende sjø går strømmen innover mot Rørvik, motsatt på fallende sjø.
Veibeskrivelse: Kjør rv. 770 mot Rørvik. På Marøya tar du til venstre mot Storvold. Følg denne grusveien et godt stykke til du kommer til en vei som går til høyre. Følg veien ned til noen hus og en garasje. Har kan du slenge på deg utstyret, så har du ca. 200 m å gå ned til sjøen. De innfødte her blir forresten ganske glade for å få et kamskjell eller to.
Media:

 

Sandstranden i den nordlige vika.
 

Larsvika sør.