< Ståles hjemmeside AS
Header image  
"Deinn som sei det e det!"
 
 
    tilbake til dykkesiden
 
D/S Nerva

Først litt historie fra http://www.skovheim.org:

"Dampskipet Nerva strandet like utenfor Rørvik den 7 februar 1943 under en reise fra Fineidet til Tyskland med en last av jernmalm. Skipet var opprinnelig bygd i Glasgow under navnet Forestgate, men havnet i Norge under navnet Nerva i 1935. Under den tyske invasjonen av Norge ble Nerva tatt av tyskerne og gjorde tjeneste for dem helt frem til hun gikk ned i 1943".

Dette vraket er en del av inspirasjonen min for å ta kurs i teknisk dykking. Vraket er 90 m langt og hviler stødig, i god stand på kjølen som et "Donald Duck" vrak. Man møter akterenden av vraket på 27 m, her er bunnen 40 m. Videre skråner skipet svakt ned mot baugen som hviler på 55 m. En av fordelene for dette vraket er at man ikke behøver båt for å dykke her. Det går vei nesten helt fram i fjæra, og bunnlina er lagt ut fra land. Men man bør ha i bakhodet at det til tider kan være sterk strøm her, og at vraket ligger midt i skipsleia. Det er forresten strålende å gjøre deco, eller ta sikkerhetsstopp, i veggen på vei opp. Mye liv og mye fint å se her.

Bilder fra D/S Nerva: Bilde 1, Bilde 2, Bilde 3, Bilde 4

Sted: Svinstien, Torstad, Nærøy kommune i NT.
Dybde: 27 - 55 m
Forhold: Liten vegg ned til 20 m. Vraket begynner på 27 m. Kan være en del strøm her, og skipet ligger midt i skipsleia, så man bør være forsiktig.
Veibeskrivelse: Kjør til Ottersøya, følg så veien videre til Torstad. Når en kommer dit, kjør videre rett frem helt til veien stopper i et T-kryss. Da tar man av til venstre 100 m og stopper ved det hvite huset. Her kan man ta på seg utstyret å traske ned til sjøen. Når man har gått ut i vannet, ser man en odde på venstre hånd. Bunnlina ut til vraket ligger på ca. 4 m dyp rett utenfor denne odden. Følg så lina ut til vraket.
Media:

 

Når man har slengt på seg utstyret er det bare å traske ned mot sjøen.
 

Propellen på 40 m kan være verdt et lite besøk.