< Ståles hjemmeside AS
Header image  
"Deinn som sei det e det!"
 
 
    tilbake til dykkesiden
 
D/S Irma

Først litt historie fra http://www.skovheim.org:

"Den 14. Mars 1944 forsvant dampskipet Irma i dypet utenfor Djupfest - Bjugn. Irma var på reise sørover med en last av jernmalm da ulykken skjedde. Irma sank på en dybde av ti til førtiseks meter. Etter den andre verdenskrig ble det berget fra både vraket og lasten, og vraket idag bærer merker fra dette."

Vraket bærer preg over hevingen etter krigen. Baugseksjonen er flatet ut og det ligger bare spredte rester fra 20 m og opp. Men siden dette var et stort skip er det fortsatt verdt et dykk. Akterdekket er fortsatt inntakt fra broa og ligger i en bratt vinkel ned mot fra 20 - 45 m. Nede på 40 m på akterenden kan man se reservepropellen som lå på dekk. Da skipet ligger så bratt, bør man være forsiktig slik at man ikke mister retningssansen. Penetrering er vel heller ikke å anbefale på dette vraket, selv om man kan besøke de åpne lasterommene. Hør med Ørland Sportsdykkerklubb om du har lyst til å dykke her. Man må ha båt for å komme til vraket.

Bilder fra D/S Irma: Bilde 1, Bilde 2, Bilde 3

Sted: Ligger utenfor Uthaug ved Ørlandet , ST.
Dybde: 3 - 45 m
Forhold: Ganske værhardt. Kan også være en del strøm på grunt vann. Vraket ligger svært bratt og man kan lett bli desorientert her.
Veibeskrivelse: For å dykke på D/S Irma bør man kontakte Ørland sportsdykkerklubb. De vet mer om hvordan en kommer seg dit enn hva jeg gjør.
Media: