< Ståles hjemmeside AS
Header image  
"Deinn som sei det e det!"
 
 
    tilbake til dykkesiden
 
D/S Blaafjeld

Først litt historie fra http://www.skovheim.org

"Den 4. Mai 1940 angriper en gruppe tyske Heinkel 115 bombefly de tre skipene Blaafjeld, Sekstant og Pan mens de ligger i Urdshalsvågen og venter på en konvoi til England. I angrepet som følger blir Sekstant truffet av bombeflyene og synker raskt. Historien sier videre at Blaafjeld også ble truffet under angrepet, og mannskapet forsøker halvhjertet å redde skipet, men et døgn senere forsvinner også Blaafjeld i dypet".

Blaafjeld er et 70m langt dampskip på over 1000 tonn som idag hviler i Urdshalsvågen ved Kolvereid på en dybde av 36 m. Vraket står rett opp og ned som et "Donald Duck" vrak og dekk ligger jevnt på 30-32 m, så dette er et perfekt vrak å dykke EANx 32 på. Høyeste punkt er skorsteinen på 18 m. Du må ha båt for å dykke på D/S Blaafjeld.

PS! Bare 150 m unna Blaafjeld ligger vraket av D/S Sekstant, et visstnok enda penere vrak. Men dette ligger dypere så det kreves teknisk erfaring for å dykke her.

Bilder fra D/S Blaafjeld: Bilde 1, Bilde 2, Bilde 3

Sted: Urdshalsvågen, ved Kolvereid i Nærøy kommune, NT.
Dybde: 18 - 36 m
Forhold: Aldri strøm eller værhardt her inne. Sikten kan også til tider være utrolig bra, men kan lett ødelegges av regn.
Veibeskrivelse: For å dykke på D/S Blaafjeld må man ha båt. Man kjører inn i Urshalsvågen. Den første blåsa markerer D/S Sekstant, den innerste D/S Blaafjeld. Se kart.
Media: