< Ståles hjemmeside AS
Header image  
"Deinn som sei det e det!"
 
 
    tilbake til dykkesiden
 
Abelvær

Abelvær er en perle i kystnorge :). Riktig nok er det ingenting spektakulært med landskapet under vann på Abelvær. Det er forholdsvis grunt, lite tareskog og ikke noe særlig med strøm som gir næring til sjønelliker o.l. Likevel så myldrer det med liv her. En treffer stadig vekk på store megder leppefisk, blåstål, krabber, kamskjell, små breiflabber (har sett 5 på ett og samme dykk) og hummer, bl.a. hummeren Selma. Nattdykk er også å anbefale på denne plassen da det kryr av trollhummere og andre småjævler. Plassen byr på mange fotomotiv for de som driver med det. Det er tre steder å entre sjøen på Abelvær hvor vestenden (Skipvika) fortsatt er ganske beskjedent utforsket, og det er her det sannsynligvis går an å grave seg dypere enn 20 m.

Bilder fra Abelvær: Bilde 1, Bilde 2, Bilde 3, Bilde 4, Bilde 5, Bilde 6, Bilde 7, Bilde 8, Bilde 9, Bilde 10, Bilde 11, Bilde 12

Sted: Abelvær i Nærøy kommune, NT.
Dybde: 0-20 m
Forhold: Liten vegg, steinrøyser, knauser og sandbunn. Ingen merkbar strøm her og er derfor en glimrende plass for nybegynnere å dykke på.
Veibeskrivelse: Kjør rv. 768 ut mot Abelvær. Følg bare hovedgata helt til du kommer til enden. Nærmere veibeskrivelse finner du ved å klikke på kartet. Det må nevnes at å dykke fra Skipvika helt vest, vil by på litt overflatesvømming.
Media:

 

Svømmer du fra Skipvika rundt odden, er dette landemerket som forteller deg at du ikke har så langt igjen å svømme ;).
 

Selma er sjefen i området og er fredet som alle andre hummere i Norge. Husk det, ellers vanker det hard fysisk avstraffelse.